Crisis is kans

06-04-2016

  

 

 

 

 

Crisis is kans

 

 

Als je een blik in de toekomst mag werpen zou je dingen dan anders doen? Zou je andere beslissingen maken? Het lijkt aanlokkelijk. Als je weet dat een risico goed zal uitpakken, dan ga je er met meer vertrouwen doorheen. Je koopt dat kraslot omdat je weet dat je gaat winnen. Maar weet je van te voren dat een hele gezellige avond uit zal leiden tot een vreselijk ongeluk op de terugweg, zal je denk ik in de verleiding komen om niet te gaan.

Maar weet je? Elke beslissing, gebeurtenis of actie leidt tot iets. Misschien krijg je wel een dat ongeluk en moet je weken revalideren. Echter, als dat niet was gebeurd, dan had je die leuke man op de revalidatieafdeling waarschijnlijk niet ontmoet, en was je uiteindelijk niet met hem getrouwd. Of wellicht is die promotie waar je zo lang naar verlangde niet hetgeen wat je later gelukkig maakt?

We kunnen niet in de toekomst kijken. Dat is denk ik maar goed ook. We zouden onze onbevangenheid kwijtraken. Hoop, durf en onwetendheid zouden hun glans verliezen als de toekomst ons al bekend zou zijn.

Iets wat goed lijkt hoeft niet goed voor je uit te pakken. Iets wat slecht lijkt kan uiteindelijk heel goed voor je zijn. Het is niet allemaal 100% goed of 100% kwaad.

Terugkijkende op de afgelopen jaren, dan kan ik oprecht zeggen dat het maar goed is dat ik bepaalde dingen niet van te voren wist. Ik had zeker andere keuzes gemaakt als ik toen wist wat me te wachten stond. Maar dat een ernstige ziekte me zou aanzetten tot zelfreflectie, had ik toen niet kunnen bedenken. Dat een mooie ego-strelende baan (of het vooruitzicht daarop) me uiteindelijk veel verdriet zou brengen, had ik ook niet voorzien.

Tijdens een crisis leer je jezelf het beste kennen. Ik heb enkele van die crisissen op mijn naam staan. Stuk voor stuk hebben ze me de gelegenheid gegeven om te groeien. Wat heb ik mezelf leren kennen! Alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt, heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Het heeft me een heel belangrijke les over mezelf geleerd: Ik mag vertrouwen op mezelf. Wat er ook gebeurt, het leven komt zoals het komt. Ik kan er maar beter het beste er van maken!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in* Captcha

Velden met een * zijn verplicht!