Er is er maar één zoals jij!

12-09-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is er maar één zoals jij!

 

Op jouw begrafenis, wat zou je dan willen dat mensen over je zeggen? Is dat iets anders dan hoe ze jou nu zouden omschrijven?

Heb je er wel eens over nagedacht? Wat maakt jou nu echt jou?

Elk leven en ieders karakter is als een vingerafdruk. Alle vingerafdrukken zijn namelijk uniek, zelfs die van tweelingen!

Terwijl ik dit schrijf, ben ik me ervan bewust hoe moeilijk de vraag ‘wat maakt jou uniek?’ is. Ik heb meer dan één woord nodig om mezelf te kunnen omschrijven. Er loopt er maar één van mij op deze wereld rond. Maar ja, wie is Minke?

Als ik dood ben, dan hoop ik dat er liefdevol over me wordt gesproken. Dat ik wel degelijk de wereld een stukje mooier heb weten te maken door warm, authentiek en eerlijk te zijn geweest. En nu we toch bezig zijn: Doe daar dan ook maar liefdevol, intuïtief, eigenwijs, hartelijk, intelligent (emotionele intelligentie telt ook) humoristisch en speels bij.
J (Over de doden niets dan goeds!)

Kijk, een moeder Theresa of de Dalai Lama worden is voor mij in dit leven niet weggelegd. De sterrenstatus van Michael Jackson? Misschien in een volgend leven. Ik ben geen briljant wetenschapper of psychiater. Topsporter was mogelijk een optie geweest, maar nu met mijn 38 jaar zal ik hooguit kunnen schitteren bij de veteranen. Ik mag het in dit leven doen met wie ik nu ben. Met alle bagage en goede intenties die ik bezit.

Het grappige is, is dat je 'gewone' jij in staat is om grootse dingen te doen. Juist die menselijke toegankelijkheid die de ‘gewone mens’ heeft, maakt dat je een voorbeeld kunt zijn voor anderen. Daarmee bedoel ik niet dat je elkaar gaat kopiëren en daardoor jouw uniek-zijn verliest. Het is juist door jouw leven te leven en door trouw te zijn aan wie je bent, dat ervoor zorgt dat je anderen kunt raken. Écht raken. Van hart tot hart.

Het is als een doodgewone oester in de zee. Het gaat er niet altijd om hoe groot je bent of hoeveel harten je in één keer kunt veroveren. Het gaat het erom hoe jij van binnen bent. Hoe je ervoor kiest met anderen in je omgeving om te gaan. Hoe je je kinderen probeert groot te brengen. Wat geef je ze mee? Is dat een perfect rolmodel als voorbeeld? Iemand die geen fouten maakt en altijd precies weet wat te doen? Het juiste? Nee joh! Mensen voelen wanneer ‘iets’ echt is. Kinderen al helemaal! Mooie woorden hebben geen betekenis als het gedrag iets anders zegt. Hoe anders is dat, als je vanuit je eigen persoon durft te leven, met alle onvolkomenheden erbij? Hoe moedig is dat?!

Ik ben van mening dat wij allemaal in staat zijn de wereld een stukje mooier te maken. Zolang je in staat bent om vanuit jouw kern te leven, zal je zien dat er in elke oester een parel schuilt. Ook in die van jou. Jij bent uniek, en dat is prachtig!

 


Reacties

Reacties van 1 tot 4:

Minke schreef op 23-09-2017, 14:09:
Dank je wel Christiaan! Helemaal waar!

Christiaan schreef op 23-09-2017, 08:30:
De mens is een mijn vol edelstenen. Je moet ze alleen nog even naar boven halen en aan het leven en je medemensen laten slijpen tot prachtige diamanten.
Mooi en goed verhaal Minke.

Minke Koks schreef op 20-09-2017, 14:53:
Dank je wel Resi :)

Hoe zou jij jezelf omschrijven?

Resi schreef op 20-09-2017, 14:26:
Mooi Minke!Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in* Captcha

Velden met een * zijn verplicht!