Cadeautje

16-01-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cadeautje

 

 
 
 
 
Kijk eens om je heen. Van welke mensen kun je zeggen dat je daar echt van houdt?Onvoorwaardelijk, zonder iets terug te verwachten? Van hoeveel mensen durf je te voelen dat zij die onvoorwaardelijkheid ook voor jou voelen?

We streven naar verbinding. Diepe relaties die betekenisvol zijn. Die ons leven zin geven en waar het naar mijn mening om gaat.  Het volledig kunnen liefhebben, zonder angst, zonder voorwaarde, zonder ego. Dat is prachtig kan ik je zeggen! Maar ook heel erg eng. Want hoe kwetsbaar ben je als je jezelf helemaal durft te geven? Bang voor afwijzing, bang dat de intensiteit zich tegen je zal keren en jij gebroken en kapot achterblijft..

Het is grappig, lange tijd ben ik op zoek gegaan naar een vorm van liefde die onvoorwaardelijk is. Ik heb gemerkt dat ik heel veel te geven heb, maar ook heel erg diep gekwetst kan zijn. Ik heb vriendschappen kapot zien gaan. Ik ben meerdere malen aan de kant gezet. Daar zit je dan met je onvoorwaardelijkheid….
Maar was het echte onvoorwaardelijkheid die ik voelde? Of verwachtte ik toch stiekem iets van een ander terug? Legde ik een verwachting op de ander en als ze daaraan niet voldeden dan was hun vriendschap of liefde voor mij niet onvoorwaardelijk? Maar ja, er bestaat ook nog zoiets als een spiegel. Is het wel eerlijk van mij om het te verlangen als ik het zelf nog niet durf?


En vanmorgen voelde ik het. Zomaar was het daar. En het is niet eens een persoon in mijn kleinste binnen-cirkel. Dus erg voor de hand liggend was het niet. Maar toch was het er en voel ik het nu nog steeds. Wat een cadeautje!

En dit cadeautje wil ik samen met jou uitpakken. Let op, hier komt het:
Onvoorwaardelijkheid kun je niet zoeken, je kunt er niet om vragen, je kunt er niet op wachten tot een ander het je geeft. Het is namelijk een gevoel, heel diep van binnen. Een gevoel dat het ego overstijgt, waar angst geen grip op heeft en waar liefde huist. Om onvoorwaardelijkheid te voelen keer je naar binnen, en voel je wat je voelt, ongeacht wat een ander daar van vindt. Je voelt omdat je het voelt, warmte, liefde, zonder enig voorbehoud of rem.

Het is heel fijn om op die plek te zijn. Alle angst, onzekerheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het paradoxale is dat je eerst zelf die onvoorwaardelijkheid mag voelen voordat je het kunt ontvangen. Want de allergrootste onvoorwaardelijkheid die geef je jezelf. Voel maar.

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in* Captcha

Velden met een * zijn verplicht!