Geplande trainingen

Training: Hoe voorkom ik een burn-out?

Terwijl de maatschappij door dendert en hoge eisen blijft stellen, blijft het een uitdaging om de rust in al deze rumoer te vinden. Deze uitdaging kunt u naast u neerleggen of met beide handen aanpakken. Het is namelijk niet onmogelijk om te leren gaan met uw eigen spanningen in uw leven. Een goed begin van het stressvrij maken van uw leven is inzichtelijk krijgen wat het is en hoe deze ontstaat. Wat gebeurt er met uw lichaam en hoe kunt u symptomen van stress en zelfs burn-out herkennen?

Tijdens deze training leert u in drie uur tijd wat u moet weten over stress en burn-out. U krijgt bovendien inzicht in uw eigen draagkracht/draaglast balans en hoe u op uw eigen wijze in de toekomst kunt voorkomen overspannen of burn-out te raken. De training bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat een lezing waarin u inzicht krijgt in stress en burn-out. In het tweede en praktische gedeelte geeft u vorm aan uw eigen gezonde balans en burn-outpreventieplan.

De training vindt plaats in het Cordium in Nijmegen (De Ruyterstraat 65). U kunt zich aanmelden voor zaterdag 27 mei 2017 (van 10.00 tot 13.00 uur) De kosten van deze training bedragen 70 euro, dit is inclusief BTW, materialen, koffie, thee en iets lekkers. Voor informatie of aanmelding kunt u een e-mail sturen of bellen naar 06-28237808.

 Lezing: Angst de baas. 

We hebben allemaal iets gemeen. Iedereen van ons is namelijk wel eens bang geweest. Natuurlijk verschilt de mate waarop we angstig zijn of iets spannend vinden, in wezen heeft elk soort angst dezelfde grondslag. Langdurige en heftige angst belemmert je te zijn wie je bent. Het vergt veel moed om uit je comfortzone te stappen en om je angst onder ogen te zien.

In deze lezing ga ik verder in op wat angst is, hoe je het kunt herkennen, wat het met je doet en hoe je er uiteindelijk mee kunt leren omgaan. Ik neem je bovendien mee in mijn eigen ervaring met angst en welke rol het heeft gespeeld in mijn leven en in mijn overleving.

Deze lezing wordt gehouden in het Belvoire Hotel in Nijmegen. Het vindt plaats op donderdag 9 februari om 16.30 uur. Het is een gesloten bijeenkomst, in opdracht van Het McGuire Programma, voor mensen met stotterproblemen. Het is niet mogelijk je hiervoor aan te melden.