Blogs van Minke Koks - Hendriks Franssen

 

Cadeautje

Kijk eens om je heen. Van welke mensen kun je zeggen dat je daar echt van houdt?
Onvoorwaardelijk, zonder iets terug te verwachten? Van hoeveel mensen durf je te voelen dat zij die onvoorwaardelijkheid ook voor jou voelen?
Lees meer...

Er is er maar één zoals jij!

Op jouw begrafenis, wat zou je dan willen dat mensen over je zeggen?
Is dat iets anders dan hoe ze jou nu zouden omschrijven? Wat maakt jou nu echt jou?

Lees meer...

Als morgen niet meer komt...

wat zou je doen als je wist dat je morgen zou komen te overlijden? Of dat de wereld zou ophouden met bestaan? Zouden dingen die nu zo belangrijk lijken, hun waarde verliezen? En juist de dingen die alledaags zijn, heel bijzonder worden? Alles verandert wanneer het afscheid nadert…
Lees meer...

De kikker en de schorpioen

Op een warme dag zwom de kikker in een langzaam stromende rivier. Hij had het goed naar zijn zin, daar in het koele water. Plots hoorde hij: “Hé kikker, wil je me helpen?”
Lees meer...

Stilstaan

Ik beweeg onrustig met mijn voet heen en weer onder de tafel. Ik blaas wat warme lucht uit. Een piepje. Mijn telefoon wil wat van me. Ik zit achter de pc en ben aan het werk. Eigenlijk wil ik liever niets doen, gewoon een boekje lezen of op een terrasje zitten met een roseetje in de zon.

Lees meer...

Leven we voort na onze dood?

Als er een hemel bestaat, zou Elvis dan nog steeds muziek maken, Vincent van Gogh
portretten schilderen en Johan Cruijff zijn kennis over voetbal delen? Zouden ze op hun nog niet overleden geliefden wachten?
Lees meer...

Westers protocol

“Hoe gaat het met u?”, vraagt de arts als ik met haar meeloop naar haar spreekkamer. Het is weer de zoveelste periodieke controle in het ziekenhuis en ik antwoord zoals ik de afgelopen keren haar heb geantwoord: “Goed, ik voel me eigenlijk best goed. Steeds beter eigenlijk.” Het gesprek verandert van toon als mijn verdere behandelplan besproken wordt.
Lees meer...

Hoe mijn kwetsbaarheid mijn kracht werd

Dat ik mijn kwetsbaarheid heb durven toelaten en haar ben gaan erkennen dat ze bestaat, is voor mij de mooiste les in mijn leven geweest.
Lees meer...

Crisis is kans

Als je een blik in de toekomst mag werpen zou je dingen dan anders doen? Zou je andere beslissingen maken?
Lees meer...

Vanzelfsprekend?

Gezondheid is net als liefde. Je staat er eigenlijk niet zo bij stil dat je het hebt. Wie van ons staat stil en kijkt naar het geluk dat we hebben als we naar onze kinderen en onze geliefden kijken?
Lees meer...

Lieve Oma

Zeven jaar na jouw dood ben ik nog steeds veel met je bezig. Nu pas heb ik het gevoel dat ik aan verwerking toe kan komen. Wat is er toch veel gebeurd in de tussentijd.

Lees meer...

Terug naar de kern

‘Ik vrees de dag de technologie onze menselijke interactie voorbijstreeft. De wereld zal dan bestaan uit een generatie van idioten,’
Lees meer...

Ontroostbaar

“Mama, als Piet dood is dan zie ik hem nooit meer, hè?”, vraagt mijn dochter (6).
Lees meer...

Vanuit mijn sterfbed

Stel je bent oud en stervend. Je ligt op je sterfbed en je blikt terug op jouw leven
Lees meer...

Keerzijde van rouw

De keerzijde van rouw… is liefde! Liefde verwarmt, omarmt en verbindt.
Lees meer...

Loslaten

"Je moet haar leren loslaten". Hoe vaak ik dat al niet heb gehoord na het overlijden van mijn oma. Loslaten. Dus niet meer vasthouden. Hoe doe ik dat?
Lees meer...

Wie rouwt heeft lief

Liefde en rouw zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden
Lees meer...