Blogs van Minke Koks - Hendriks Franssen

 

Verdriet en pijn, dat gun ik mezelf

Ik gun mezelf mijn proces en dus de mogelijkheid om te groeien. Juist daarin kan ik mijn eigen kracht ontdekken. Het is heel vanzelfsprekend dat anderen me willen helpen of mijn problemen zouden willen oplossen, als ze me pijn zien lijden. Ik kan me goed voorstellen dat mijn dierbaren mijn verdriet zouden willen wegnemen als ze me zien worstelen. Maar juist daarmee zouden ze me mijn proces ontnemen.
Lees meer...

Er is er maar één zoals jij!

Op jouw begrafenis, wat zou je dan willen dat mensen over je zeggen?
Is dat iets anders dan hoe ze jou nu zouden omschrijven? Wat maakt jou nu echt jou?

Lees meer...

Als morgen niet meer komt...

wat zou je doen als je wist dat je morgen zou komen te overlijden? Of dat de wereld zou ophouden met bestaan? Zouden dingen die nu zo belangrijk lijken, hun waarde verliezen? En juist de dingen die alledaags zijn, heel bijzonder worden? Alles verandert wanneer het afscheid nadert…
Lees meer...

De kikker en de schorpioen

Op een warme dag zwom de kikker in een langzaam stromende rivier. Hij had het goed naar zijn zin, daar in het koele water. Plots hoorde hij: “Hé kikker, wil je me helpen?”
Lees meer...

Westers protocol

“Hoe gaat het met u?”, vraagt de arts als ik met haar meeloop naar haar spreekkamer. Het is weer de zoveelste periodieke controle in het ziekenhuis en ik antwoord zoals ik de afgelopen keren haar heb geantwoord: “Goed, ik voel me eigenlijk best goed. Steeds beter eigenlijk.” Het gesprek verandert van toon als mijn verdere behandelplan besproken wordt.
Lees meer...

Vanzelfsprekend?

Gezondheid is net als liefde. Je staat er eigenlijk niet zo bij stil dat je het hebt. Wie van ons staat stil en kijkt naar het geluk dat we hebben als we naar onze kinderen en onze geliefden kijken?
Lees meer...

Ontroostbaar

“Mama, als Piet dood is dan zie ik hem nooit meer, hè?”, vraagt mijn dochter (6).
Lees meer...

Keerzijde van rouw

De keerzijde van rouw… is liefde! Liefde verwarmt, omarmt en verbindt.
Lees meer...

Loslaten

"Je moet haar leren loslaten". Hoe vaak ik dat al niet heb gehoord na het overlijden van mijn oma. Loslaten. Dus niet meer vasthouden. Hoe doe ik dat?
Lees meer...

Wie rouwt heeft lief

Liefde en rouw zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden
Lees meer...