Ervaringen van cliënten

 

In de afgelopen jaren heb ik een aantal cliënten gevraagd hun ervaringen met mij als therapeut op te schrijven. Hieronder heb ik er enkele geplaatst.

 

"Op zoek naar een plek waar ik kon zijn met mijn verdriet, mijn emoties en mijn vragen. Een plek om te rouwen en te verwerken met steun van iemand die meeleeft en meedenkt en die me helpt om verder te komen met het verwerken  Iemand die orde brengt in de chaos van gevoelens en emoties. Die plek heb ik bij jou gevonden. Bedankt Minke voor je aandacht, je ruimte, je meeleven en voor de inzichten die je me hebt gegeven waardoor ik weer verder kan."   - Willy (62 jaar) 

Voor de eerste afspraak was ik best wel zenuwachtig, maar dat is daarna nooit meer gebeurd. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij Minke en het voelde vertrouwd om persoonlijke informatie te delen. Minke kan goed luisteren en op het juiste moment reageren met de juiste reactie. Hierdoor werd ik zelf opnieuw geprikkeld om te vertellen, waardoor ik veel nieuwe inzichten heb opgedaan. Minke heeft een hele natuurlijke luisterhouding en heeft mij genoeg ruimte gegeven om mijn verhaal te doen.

In een ruim jaar ben ik van een totaal ongebalanceerd leven gegaan naar een leven waarin alles in balans is. Ik heb geleerd om meer naar mezelf te luisteren en te doen wat ik zelf wil doen. Minke heeft mij hierin geholpen door deze inzichten te creëren en mijzelf hier bewust van te worden.
Naast het feit dat je komt voor ‘therapie’ is het ook gewoon gezellig om met Minke te kletsen. Ik vind haar een hele fijne therapeut, die mij veel heeft geholpen. Je bent altijd van harte welkom bij haar en dat voel je. Leonie (21 jaar)


"Jouw persoon heb ik als warm en betrokken gevoeld. Jouw luisterend oor en de rust die je uitstraalde deden me goed in deze moeilijkste en verdrietigste periode in mijn leven."  - Jolanda (82 jaar)

Hartelijk bedankt voor de fijne sessies. Ik vond het fijn dat je naar me luisterde en precies de goede vragen stelde. Door het plotselinge overlijden van mijn man stond mijn wereld op zijn kop. Jij hebt mij door deze moeilijke tijd heen geholpen en ik zou iedereen die in eenzelfde situatie zit aanraden om bij jou langs te gaan." - Tonny (55 jaar)


"Na een bewogen jaar en enkele flinke dieptepunten was het voor mij hoog tijd om hulp te zoeken. Hulp vragen..iets wat ik erg lastig vond. Maar ik vond bij Minke precies de hulp die ik nodig had. Door haar rustige en open houding voelde ik me vanaf het eerste moment erg fijn en veilig bij haar. Ik kon mijn verhaal doen en ze wist precies de juiste zaken aan te halen, de vinger op de zere plek te leggen en mij op die manier aan het denken te zetten. Ze gaf me ook voldoende praktische adviezen, waar ik enorm veel aan gehad heb.

Als ik nu, na een jaar therapie bij Minke, naar mezelf kijk kan ik met zekerheid zeggen dat er een hoop veranderd is voor me. Ik ben gegroeid als mens, heb mezelf veel beter leren kennen en weet nu wat wel en wat niet te doen in bepaalde situaties. Ik ben Minke enorm dankbaar voor haar helpende hand en steun!" - Anne (25 jaar)


"Na jarenlange worsteling met mezelf had ik eindelijk de stap gemaakt om in therapie te gaan. Wat vond ik dat eng!  Door een vriend ben ik bij Minke terecht gekomen.

Wat een fijne therapeute. Rustig, gevoel voor humor en helemaal niet eng. Ik kon eindelijk eens huilen en vertellen waar ik mee zat, zonder veroordeeld of beoordeeld te worden. Ik voel me begrepen en ik ben helemaal niet gek of raar, maar gewoon een MENS!!" 
- Els (48 jaar)

"Ik heb erg veel gehad aan de therapie bij jou. Op de momenten dat ik het erg moeilijk had, stond je voor me klaar door niet alleen naar me te luisteren, maar ook relativerende vragen te stellen. Je hield op die momenten mij een spiegel voor die ik nodig had. Wat ik daarnaast erg fijn vond is dat je niet veroordelend bent. Alles was bespreekbaar. Ik voelde geen enkele reserve om mijn meest intieme gevoelens en twijfels met jou te bespreken. Dat was heel veel waard voor mij."  - Tim  (43 jaar)


"De therapie heeft mij erg geholpen met rouwen en alles wat daarbij komt kijken. Ik had erg veel verdriet en dat is er tijdens de gesprekken allemaal uit gekomen. Dat alleen luchtte al enorm op, maar daarnaast heb ik ook nieuwe inzichten gekregen. Door bepaalde vragen die gesteld werden aangaande mijn situatie, heb ik er een andere - in mijn geval ook een betere - kijk op gekregen. Tot slot heb ik ook veel tips gekregen voor buiten de gesprekken, over hoe ik er zelf (actief) voor zou kunnen zorgen dat mijn verdriet zou verzachten. Ik ben van mening dat niet zomaar iedereen hiervoor kan zorgen, maar jij/Minke dus wel! Al met al hebben de gesprekken, de nieuwe inzichten en de 'tips' mij veel gebracht en ervoor gezorgd dat ik, op een voor mij betere manier, kan rouwen dan voorheen." - Fé (19 jaar)


"Na het plotselinge overlijden van mijn vader zat ik met een aantal vragen over de dood en wist ik niet zo goed hoe ik om moest gaan met de vele goede bedoelingen uit mijn omgeving. Minke zorgde voor een luisterend oor waardoor ik met meer rust naar huis ging. Ook heeft ze mij echt handvatten gegeven hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan, nu en in de toekomst. De therapie bij Minke heeft gezorgd voor rust in mijn hoofd en dat ik weet waar ik behoefte aan heb en weet hoe ik dit naar mijn omgeving uit kan spreken." - Robin (29 jaar)

"Ik zat al een tijdje in de knoop met vragen over zingeving, mijn relatie en het bekende 30'ers dilemma... Minke is een hele prettige therapeute. Iemand waarbij je je snel op je gemak voelt en waarbij het geen probleem is om je verhaal te doen. Ze is heel vriendelijk, rustig en er is ook ruimte voor humor. Wat me vooral is bijgebleven is dat ze een hele goede luisteraar is. Dat is zeker niet van iedereen te zeggen. Soms komt ze enkele sessies later nog terug op iets wat ik zelf gezegd had en was het goed dat ze daar nog eens op terug kwam. Ze is heel goed in staat om met summiere vragen of opmerkingen een spiegel voor te houden en je zelf tot bepaalde inzichten te laten komen. Dat is wat ik verwacht van een goede therapeute." – Roos (33 jaar)

 "Minke gaf mij altijd de ruimte om zelf mee te bepalen wat ik nodig had in de behandeling en dat ook nog in de loop van de tijd kon aanpassen. Ik vond het fijn dat ze af en toe iets vertelde over zichzelf waarin ik me kon herkennen en daardoor meer begrepen voelde. Ik ontdekte dat hoe ik was en hoe ik dacht niet raar was. Ze heeft me geleerd om mezelf af te sluiten voor meningen en emoties van anderen zodat ik er niet steeds ingezogen word. Ook heeft ze met ademhalingsoefeningen gezorgd dat ik meer rust in mijn lijf en hoofd voel (en dus over het algemeen meer INBALANS ben :) Ik ben haar enorm dankbaar!" - Sascha (19 jaar)


"Ik ben een klein jaar bij In Balans Therapie geweest. Het heeft mij ontzettend veel geholpen om weer in balans te komen. Voorheen was ik dat niet. Ik zat niet lekker in mijn vel vanwege mijn thuis- en werk/schoolsituatie. Door regelmatig te praten met Minke en te vertellen hoe ik me voel kwam ik er zachtjes aan weer bovenop. Ik heb een super goede ervaring met In Balans Therapie. Het is zeer de moeite waard!" - Loes (25 jaar)


"Ik heb de begeleiding altijd als prettig ervaren. Je neemt de tijd en rust voor je cliënten. Je laat degene zelf het werk doen door de juiste vragen te stellen."  – Anne ( 25 jaar)


Minke is heel goed jou jezelf je eigen therapie te laten geven - althans bij mij, en dat was juist wat ik nodig had. Door niet veroordelend te luisteren en te reflecteren en zo af en toe eens wat vragen kon ik mijzelf na wat aarzeling blootgeven en mijn verhaal vertellen, en zodoende kwam ik tot nieuwe en helpende inzichten.  – Koen (39 jaar)


"Binnen de therapie kan je alles zeggen waarbij je duidelijke concrete handvatten krijgt om thuis aan het probleem te werken." – Marieke (24 jaar)

 

 

Minke Koks-Hendriks Franssen | In Balans Therapie | Nijmegen Bottendaal therapie | Integratieve psychotherapie

Minke Koks - Hendriks Franssen
Rouwbegeleiding Nijmegen

"Een steun in de rug, een luisterend oor en deskundige begeleiding.
Neem contact op en we bespreken samen waarbij ik je kan helpen."

Neem contact op met Minke Koks - Hendriks Franssen  06 - 2823 7808      Stuur In Balans Therapie Nijmegen een bericht | Bij rouw, verlies, kanker, zelfvertrouwen, spanning en stress