Ervaringen van cliënten

 

In de afgelopen jaren heb ik een aantal reacties en ervaringen van cliënten mogen ontvangen. Hieronder heb ik er enkele geplaatst.

 

"Jij bent een van de verschillende mensen die ik de afgelopen jaren op mijn weg tegen heb mogen komen en jij hebt mij in mijn zoektocht naar mezelf en hoe om te gaan met het overlijden van mijn lieve man en beste vriend enorm geholpen.
En ondanks dat ik al een tijdje niet meer bij je ben geweest, ben jij nog dagelijks een belangrijk onderdeel van mijn leven. Door wat ik bij jou heb geleerd, de inzichten die ik door jou heb gekregen, hebben mij gemaakt tot de persoon die ik nu al ben en verder aan het worden ben. En daar ben ik je eeuwig dankbaar voor." - Jacqueline (43 jaar)

"Bij de kennismaking had ik meteen een goed gevoel bij jou en dat is zo gebleven. Er was direct veiligheid waardoor ik echt mezelf kon zijn. Je volgde mijn tempo maar was ook eerlijk en durfde te confronteren, waardoor ik anders naar mezelf en mijn proces ging kijken. Je bent helder, open en ook zacht. Alles mag er zijn en niks was gek en dat had ik nodig. Je hebt mij enorm geholpen rondom mijn thema rouw/verlies/angst en ik kon merken en voelen dat je hier veel ervaring en kennis van hebt. Het heeft mij zoveel gegeven voor nu en ook voor de toekomst, daarvoor ben ik je heel dankbaar.   
Ik gun iedereen een therapeut als jou, Minke!" - Karen (38 jaar)

1,5 jaar geleden verloor ik mijn vrouw aan Alzheimer. We zouden dit jaar 64 jaar getrouwd zijn. Als je vanaf 17 jaar tot en met 83 jaar alles samen hebt meegemaakt, dan raak je totaal verloren wanneer je de ander verliest. Van mijn broer kreeg ik het boekje van Minke, "Waar de liefde stroomt". Inmiddels heb ik deze al een aantal keren gelezen en de wijze waarop geschreven heeft mij gemotiveerd om contact op te nemen. De menselijke manier van luisteren en communiceren gaf me heel veel rust. Een mens onder de mensen. Ik heb heel veel aan Minke gehad en zal ook in de toekomst nog enkele keren contact met haar opnemen. Dank je wel voor jouw goede hulp! - Jan (85 jaar)


"Op zoek naar een plek waar ik kon zijn met mijn verdriet, mijn emoties en mijn vragen. Een plek om te rouwen en te verwerken met steun van iemand die meeleeft en meedenkt en die me helpt om verder te komen met het verwerken  Iemand die orde brengt in de chaos van gevoelens en emoties. Die plek heb ik bij jou gevonden. Bedankt Minke voor je aandacht, je ruimte, je meeleven en voor de inzichten die je me hebt gegeven waardoor ik weer verder kan."   
- Willy (62 jaar) 


"Bij Minke kreeg ik het gevoel dat er echt naar me geluisterd werd. Door de rust en oprechte interesse die ze uitstraalt, voelde ik me meteen veilig en merkte ik dat ik me makkelijk naar haar openstelde, wat voor mij niet vanzelfsprekend is. Zonder ooit iets op te schrijven, wist ze de kern te pakken in mijn brei aan gedachten en stelde ze altijd de juiste vraag. Na ieder gesprek ging ik weg met een positief gevoel en nieuwe motivatie om vooruit te kijken. Dank je wel voor je warmte Minke!" - Eva (22 jaar)

 "Jij biedt door jouw warme persoonlijkheid een veilige en betrouwbare omgeving, waardoor ik mij vrij voelde om me te uiten en mijn rouw te verwerken. Daarnaast heb je me begeleid om ook andere levenspaden te laten zien om vanaf nu deze te gaan bewandelen. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor deze succesvolle manier van therapie. Het heeft mijn weer in balans gebracht en ben ik een gelukkiger persoon voor mezelf en omgeving." - Stefan (41 jaar)


"Ik wil je voor alle afspraken bedanken. Je hebt me geholpen om mijn diep gesloten emoties te uiten, te begrijpen en het verdriet te bevrijden. Mijn onverwerkte emoties kon ik naar boven brengen en zo van bepaalde angsten afkomen. Ik heb een beter inzicht gekregen en begrip voor bepaalde aspecten van mijn leven." - Vesna (53 jaar)


"Een paar maanden na het plotselinge overlijden van mijn neefje, die pas 4 weken oud was, heb ik hulp gezocht bij Minke. Ik liep op allerlei vlakken ‘vast’, zowel privé als op het werk. Ik zocht vooral een luisterend oor, een ‘vertrouwde vreemde’ bij wie ik op mijn eigen tempo kon werken aan mijn verdriet, angst en de neiging om me zoveel mogelijk af te sluiten van mijn gevoel. Minke heb ik leren kennen als een erg geduldige therapeute, die mijn eigen tempo en voorzichtigheid steeds respecteerde, maar daarbij moeilijke onderwerpen niet uit de weg ging. 

Hoewel de rouw om het verlies de aanleiding was om hulp te zoeken, hebben we vooral gewerkt aan het loslaten van oude patronen en de moed om meer bij mijzelf en mijn eigen behoeften te blijven. Door samen te reflecteren, te durven voelen en af en toe ook te relativeren heeft Minke mij geholpen mijn eigenheid terug vinden en ben ik gegroeid als persoon. Ik heb mij altijd welkom, geaccepteerd en ‘gezien’ gevoeld bij Minke, inclusief mijn imperfecties en kwetsbaarheden. Het heeft me geholpen op mijzelf te vertrouwen, en daar ben ik haar dankbaar voor!" - Linda (35 jaar)  


"Jouw persoon heb ik als warm en betrokken gevoeld. Jouw luisterend oor en de rust die je uitstraalde deden me goed in deze moeilijkste en verdrietigste periode in mijn leven."  - Jolanda (82 jaar)


Hartelijk bedankt voor de fijne sessies. Ik vond het fijn dat je naar me luisterde en precies de goede vragen stelde. Door het plotselinge overlijden van mijn man stond mijn wereld op zijn kop. Jij hebt mij door deze moeilijke tijd heen geholpen en ik zou iedereen die in eenzelfde situatie zit aanraden om bij jou langs te gaan." - 
Tonny (55 jaar)

"Na al een langdurig traject te hebben doorstaan vanwege een burnout, kwam ik erachter dat ik de tussentijdse breuk met mijn ex (bijna 13 jaar samen) nog niet had verwerkt.  Bij Minke kon ik op zeer korte termijn terecht en zij stelde mij meteen op mijn gemak tijdens de kennismaking. Samen hebben wij gewerkt aan het verwerken van het verlies, het verraad en het vergroten van mijn eigen kracht en zelfvertrouwen. Ik had meerdere gesprekken met iedere keer een ander onderwerp. Minke paste bij iedere sessie een passende aanpak toe, gaf tips, feedback, stelde mij gerust en was een luisterend oor met een ontzettend goed geheugen! Onder andere dankzij Minke voel ik mij zekerder over mijzelf en mijn toekomst en kan ik het verleden beter laten rusten. Minke bedankt." - Nicole (30 jaar)

Voor de eerste afspraak was ik best wel zenuwachtig, maar dat is daarna nooit meer gebeurd. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij Minke en het voelde vertrouwd om persoonlijke informatie te delen. Minke kan goed luisteren en op het juiste moment reageren met de juiste reactie. Hierdoor werd ik zelf opnieuw geprikkeld om te vertellen, waardoor ik veel nieuwe inzichten heb opgedaan. Minke heeft een hele natuurlijke luisterhouding en heeft mij genoeg ruimte gegeven om mijn verhaal te doen.

In een ruim jaar ben ik van een totaal ongebalanceerd leven gegaan naar een leven waarin alles in balans is. Ik heb geleerd om meer naar mezelf te luisteren en te doen wat ik zelf wil doen. Minke heeft mij hierin geholpen door deze inzichten te creëren en mijzelf hier bewust van te worden.
Naast het feit dat je komt voor ‘therapie’ is het ook gewoon gezellig om met Minke te kletsen. Ik vind haar een hele fijne therapeut, die mij veel heeft geholpen. Je bent altijd van harte welkom bij haar en dat voel je. Leonie (21 jaar)

 
"Na een bewogen jaar en enkele flinke dieptepunten was het voor mij hoog tijd om hulp te zoeken. Hulp vragen..iets wat ik erg lastig vond. Maar ik vond bij Minke precies de hulp die ik nodig had. Door haar rustige en open houding voelde ik me vanaf het eerste moment erg fijn en veilig bij haar. Ik kon mijn verhaal doen en ze wist precies de juiste zaken aan te halen, de vinger op de zere plek te leggen en mij op die manier aan het denken te zetten. Ze gaf me ook voldoende praktische adviezen, waar ik enorm veel aan gehad heb.

Als ik nu, na een jaar therapie bij Minke, naar mezelf kijk kan ik met zekerheid zeggen dat er een hoop veranderd is voor me. Ik ben gegroeid als mens, heb mezelf veel beter leren kennen en weet nu wat wel en wat niet te doen in bepaalde situaties. Ik ben Minke enorm dankbaar voor haar helpende hand en steun!" - Anne (25 jaar)


"Na jarenlange worsteling met mezelf had ik eindelijk de stap gemaakt om in therapie te gaan. Wat vond ik dat eng!  Door een vriend ben ik bij Minke terecht gekomen.

Wat een fijne therapeute. Rustig, gevoel voor humor en helemaal niet eng. Ik kon eindelijk eens huilen en vertellen waar ik mee zat, zonder veroordeeld of beoordeeld te worden. Ik voel me begrepen en ik ben helemaal niet gek of raar, maar gewoon een MENS!!" 
- Els (48 jaar)

"Ik heb erg veel gehad aan de therapie bij jou. Op de momenten dat ik het erg moeilijk had, stond je voor me klaar door niet alleen naar me te luisteren, maar ook relativerende vragen te stellen. Je hield op die momenten mij een spiegel voor die ik nodig had. Wat ik daarnaast erg fijn vond is dat je niet veroordelend bent. Alles was bespreekbaar. Ik voelde geen enkele reserve om mijn meest intieme gevoelens en twijfels met jou te bespreken. Dat was heel veel waard voor mij."  - Tim  (43 jaar)


"De therapie heeft mij erg geholpen met rouwen en alles wat daarbij komt kijken. Ik had erg veel verdriet en dat is er tijdens de gesprekken allemaal uit gekomen. Dat alleen luchtte al enorm op, maar daarnaast heb ik ook nieuwe inzichten gekregen. Door bepaalde vragen die gesteld werden aangaande mijn situatie, heb ik er een andere - in mijn geval ook een betere - kijk op gekregen. Tot slot heb ik ook veel tips gekregen voor buiten de gesprekken, over hoe ik er zelf (actief) voor zou kunnen zorgen dat mijn verdriet zou verzachten. Ik ben van mening dat niet zomaar iedereen hiervoor kan zorgen, maar jij/Minke dus wel! Al met al hebben de gesprekken, de nieuwe inzichten en de 'tips' mij veel gebracht en ervoor gezorgd dat ik, op een voor mij betere manier, kan rouwen dan voorheen." - Fé (19 jaar)


"Na het plotselinge overlijden van mijn vader zat ik met een aantal vragen over de dood en wist ik niet zo goed hoe ik om moest gaan met de vele goede bedoelingen uit mijn omgeving. Minke zorgde voor een luisterend oor waardoor ik met meer rust naar huis ging. Ook heeft ze mij echt handvatten gegeven hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan, nu en in de toekomst. De therapie bij Minke heeft gezorgd voor rust in mijn hoofd en dat ik weet waar ik behoefte aan heb en weet hoe ik dit naar mijn omgeving uit kan spreken." - Robin (29 jaar)

"Ik zat al een tijdje in de knoop met vragen over zingeving, mijn relatie en het bekende 30'ers dilemma... Minke is een hele prettige therapeute. Iemand waarbij je je snel op je gemak voelt en waarbij het geen probleem is om je verhaal te doen. Ze is heel vriendelijk, rustig en er is ook ruimte voor humor. Wat me vooral is bijgebleven is dat ze een hele goede luisteraar is. Dat is zeker niet van iedereen te zeggen. Soms komt ze enkele sessies later nog terug op iets wat ik zelf gezegd had en was het goed dat ze daar nog eens op terug kwam. Ze is heel goed in staat om met summiere vragen of opmerkingen een spiegel voor te houden en je zelf tot bepaalde inzichten te laten komen. Dat is wat ik verwacht van een goede therapeute." – Roos (33 jaar)

 "Minke gaf mij altijd de ruimte om zelf mee te bepalen wat ik nodig had in de behandeling en dat ook nog in de loop van de tijd kon aanpassen. Ik vond het fijn dat ze af en toe iets vertelde over zichzelf waarin ik me kon herkennen en daardoor meer begrepen voelde. Ik ontdekte dat hoe ik was en hoe ik dacht niet raar was. Ze heeft me geleerd om mezelf af te sluiten voor meningen en emoties van anderen zodat ik er niet steeds ingezogen word. Ook heeft ze met ademhalingsoefeningen gezorgd dat ik meer rust in mijn lijf en hoofd voel (en dus over het algemeen meer INBALANS ben :) Ik ben haar enorm dankbaar!" - Sascha (19 jaar)

 

 

 

 

Minke Koks-Hendriks Franssen | In Balans Therapie | Nijmegen Bottendaal therapie | Integratieve psychotherapie

Minke Koks - Hendriks Franssen
Rouwbegeleiding Nijmegen

"Een steun in de rug, een luisterend oor en deskundige begeleiding.
Neem contact op en we bespreken samen waarbij ik je kan helpen."

Neem contact op met Minke Koks - Hendriks Franssen  06 - 2823 7808      Stuur In Balans Therapie Nijmegen een bericht | Bij rouw, verlies, kanker, zelfvertrouwen, spanning en stress