Omgaan met spanning en stress

 

Je voelt je moe, lusteloos, angstig en hebt hoofdpijn, last van je schouders en rug. Je kunt moeilijk slapen en je ritme is ontregeld? Grote kans dat stress een stoorzender is die je belemmert je leven te leiden zoals je dat graag zou willen.

In tijden van rouw en ziekte kun je veel last van spanning en stress ervaren. Het is ook niet niets om met zoiets ingrijpends geconfronteerd te worden.

Ook buiten rouw en ziekte kun je in het dagelijks leven te maken krijgen met spanning en stress. In je lijf, in je hoofd, in contact met anderen, als gevolg van een traumatische gebeurtenis (zoals misbruik, pestverleden, huiselijk geweld, ongeluk, ziekte etc).  Je kunt dermate last van spanning of stress hebben dat het je leven beïnvloedt.  Je slaapt slecht, eet te veel of juist te weinig, je kan moeilijker functioneren en je voelt je niet jezelf. Wat maakt dat er spanning in je lijf en hoofd zit? Wat veroorzaakt de stress die je voelt?

In Balans Therapie biedt de mogelijkheid en ruimte om samen te kijken naar jouw klachten en hoe deze jou belemmeren jouw doelen te bereiken.

We zoeken naar oorzaken, we onderzoeken jouw achtergrond en persoonlijkheid en hoe deze mogelijk ertoe leiden dat je klachten als spanningen en stress ervaart. In de therapie is er alle ruimte voor jouw verhaal en kijken we naar wat je nodig hebt om weer ‘grip’ te krijgen op je angsten, spanningen en leven.  Je bent van harte welkom om vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan te vragen of voor een intakegesprek.