Zelfkennis, zelfvertrouwen en groei

 

Wanneer je je bewust bent van jezelf en wat je doet, denkt en voelt dan kun je je bewust worden van patronen die je belemmeren je leven te leiden zoals jij dat zelf zou willen. Zelfkennis, weten waar je krachten en je grenzen liggen, helpt je om inzicht te krijgen wie je bent als mens. En hoe meer je weet wie je bent, wat je wilt en wat je niet wilt, hoe beter je in staat zult zijn om dichtbij jezelf te blijven. Je zelfvertrouwen groeit en je weet dat je kunt terugvallen op jezelf.

Het streven is om, ondanks wat op ons pad komt, vertrouwen te kunnen blijven houden. Vertrouwen in onszelf met onszelf en in contact met anderen. In tijden van rouw, ziekte of een traumatische gebeurtenis kan dat een grote uitdaging zijn. Wie zijn we als iemand van wie we heel veel houden komt te overlijden? Hoe ziet je leven er dan uit? Het is heel natuurlijk dat we bij ingrijpende gebeurtenissen van slag raken en de balans (even) kwijt raken.

Bewust worden

Ook als je je graag bewust wilt worden van patronen, dan kan In Balans Therapie van betekenis zijn.  Je eet teveel of juist te weinig, je vindt het moeilijk om  ‘nee’ te zeggen, je merkt dat je in een neerwaartse spiraal zit en wil dit graag doorbreken.

In therapie is er alle ruimte om te onderzoeken welke patronen je weerhouden om je leven te leiden zoals je dat zou willen. En hoe je jouw zelfvertrouwen weer kunt vinden. Het streven is niet om perfect te zijn, wel om dichter bij jezelf te komen. Wat maakt dat je uit balans bent geraakt? Hoe kunt je jouw balans weer hervinden en behouden? Jouw verhaal, jouw onzekerheden en twijfels en jij als persoon mogen er zijn. Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

In Balans Therapie biedt ook ruimte voor:

  • Levensvragen
  • Omgaan met veranderingen
  • Positief en constructief leren omgaan met jezelf (en anderen)
  • Spiritualiteit
  • Omgaan met angst en onzekerheid