Over mij

Minke Koks - Hendriks Franssen

We krijgen in ons leven, vroeg of laat, allemaal te maken met verlies. Mijn eerste overlijden maakte ik mee toen ik zeven jaar oud was. Mijn opa overleed en dat maakte grote indruk op mij. Tijdens zijn begrafenis leek het alsof ik het verdriet van alle aanwezigen in me droeg, zo intens maakte ik het mee.

Gaandeweg mijn leven verloor ik meer dierbaren aan de dood. Stuk voor stuk intens en soms ook heel heftig. Telkens kon ik maar niet verklaren hoe iemand zo dierbaar ineens weg kon zijn. Ik had moeite met het aanvaarden van die harde werkelijkheid die het leven dan kan zijn.

Lange tijd dacht ik dat ik alles in mijn leven zelf moest zien te dragen. En die overtuiging hield ik heel lang vol, totdat ik de grootste waarschuwing van mijn leven kreeg: Ik werd ziek. Heel erg ziek. Toen moést ik wel om hulp vragen. En hoezeer dat ook uit mijn comfortzone was, het heeft mij een heel waardevolle les geleerd: In al je kwetsbaarheid kun je héél krachtig zijn. Ook in die heftige periodes leerde ik mezelf heel goed kennen. En ik leerde dat een dierbare niet zomaar ineens weg is na de dood, maar dat een verbinding altijd blijft bestaan.

De lessen in het leven hebben mij veel gegeven. Ik ben krachtiger en kwetsbaarder tegelijk én ik voel me meer verbonden met mezelf en de mensen om me heen.
En dat is wat ik jou gun. Door samen te kijken naar hoe deze grote uitdaging in jouw leven jou kan helpen om in verbinding (te blijven) met jezelf en anderen en dat je ondanks alles weer verder kan. Op een liefdevolle. eerlijke en krachtige manier.

Om de kwaliteit van de hulpverlening te waarborgen ben ik geregistreerd en gecertificeerd bij beroepsvereniging NFG en koepelvereniging RBCZ. Zij stellen duidelijke eisen omtrent de wettelijke regels van praktijkvoering.


Werkervaring

Mijn deskundigheid put ik uit mijn werkverleden als therapeut, counselor en journalist. Daarnaast heb ik zelf de nodige levenservaring. Deze ervaringen breng ik in mijn werk mee. De opleiding tot Integratief Therapeut heb ik gevolgd aan de Academie voor Integratieve Psychotherapie.

Relevante opleidingen

  • Post-HBO Opleiding Integratieve Psychotherapie
  • Post-HBO Integratieve Counseling
  • HBO Journalistiek
  • Opleiding Psychosociale Basiskennis (PLATO-eisen) (2017/2018)
  • Opleiding De leerweg van de ziel (2018/2020)
  • Training Individueel Systemisch Werk (bij Maria Rötte, 2019)

Om de kwaliteit van de therapie te waarborgen volg ik jaarlijks verschillende bijscholingen en trainingen.

"Minke heb ik leren kennen als een erg geduldige therapeute, die mijn eigen tempo en voorzichtigheid steeds respecteerde, maar daarbij moeilijke onderwerpen niet uit de weg ging.” 

Linda - 35 jaar

Sluiten

Cookies

AccepterenLees meer